150 tarinaa- kilpailu

Etusivu > Uutiset > 150 tarinaa- kilpailu

Arvomme osallistuneiden kesken 150€ lahjakortin jonka voi käyttää vapaavalintaisesti veteliläiseen liikkeeseen sekä tavarapalkintoja!

Voit lukea lisää tarinoita tältä sivulta piakkoin!

 

PÄREKATTOTALKOISSA VETELIN POLLARIN KANKAALLA JOSKUS 1960-LUVULLA

Tämä tapahtui Katri Pollarin kivinavetan pärekattotalkoissa Vetelin Pollarin kankaalla joskus 1960-luvulla. Talkoisiin osallistui suuri joukko kaiken ikäisiä ihmisiä Pollarin ja Heikkilän kankaalta, Kainuun kylältä ja lähialueilta. Navetta oli hyvin suuri ja siitä katettiin silloin vain toinen lape. Meidät pojat oli silloin ”alistettu” ”pärekomppaniaan”, jota johti silloin Klemolan Oskari. Oskari oli aina hyväntuulinen ja sanavalmis mies niin tilanteessa kuin tilanteessa ja hänen johdollaan me pojat sitten köysiä ja tikapuita hyväksi käyttäen kuljetimme päreet ylös latoja/naulaaja- pareille. Päreniput asetettiin valmiin katto-osan yläpuolelle ruoteiden väliin pingotettujen päreiden varaan, josta latojat ne sitten ottivat.

Yllättäen sitten, lähes loppuvaiheessa, yksi suuri pärenippu alkoi luisua alas valmista kattoa pitkin. Kauhuissamme huusimme varoitushuutoja alhaalla oleville. Alhaalla olevat niputtajat Ketolan Lauri ja Kalle ennättivät juuri ja juuri hypätä pois maahan rysähtävän pärenipun alta. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja pyyhkäisimme huojentuneina hikeä otsaltamme, kun kuulimme Oskarin lausuvan: ”Ketolan Kalle aikoi jäädä alle”. Kaikki me huojentuneina nauroimme Oskarin sattuvalle sanavalinnalle ja samalla kuuluikin jo Katrin kutsu pulla- ja kakkukahveille. Maukkaan kahvitauon jälkeen jatkoimme työtämme ja katto saatiin onnistuneesti valmiiksi.

Erkki Virkkala, Espoo