Perhonjokilaakson kansalaisopisto, Kivihyypäntie1, 69700 Veteli, +35850 5790100

Arts & Crafts Across Europe on Sokrates/Grundtvig-hanke, jossa ovat mukana partnerit Italiasta, Englannista, Pohjois-Irlannista ja Latviasta. Suomesta mukana on Perhonjokilaakson kansalaisopisto.

Hanke tarkoituksena on  eurooppalaisen kulttuurin ja perinteisten taide- ja käsityömuotojen säilyttäminen ja siirtäminen eteenpäin. Teemoina on myös moderneja taide- ja käsityömuotoja. Keskeinen kohderyhmänä ovat ikääntyneet yli 50-vuotiaat oppijat, mutta myös nuoremmat voivat osallistua projektiin. Yhtenä tavoitteena on sukupolvien ja kansallisuuksien välinen vuorovaikutus.

Jokainen osallistujamaa  valitsee kolmevuotiseen projektiin kolme perinteistä ja kolme modernia taide- tai käsityömuotoa.  Meidän valintamme on  himmelit, fransut, tilkkutyöt, hopeakorut, lasinsulatus ja soitinrakentaminen. Tilkkutyöstä luovuttiin 2006 vähäisen osanottajamäärän vuoksi ja tilalle vaihdettiin miniryijy. Töitä esitellään ja tekotapoja opetellaan kansainvälisissä työpajoissa. Niitä esitellään mm. videoiden avulla, nettisivuilla ja näyttelyissä. Projektin aikana luodaan tietotekniikkaa apuna käyttäen kaikkien kumppanien yhteinen visuaalinen arkisto sekä monikielinen sanasto valituista käsityömenetelmistä. Hankkeen kesto on 2004-2007.

Perhonjokilaakson  kansalaisopiston Arts&Crafts Across Europe-ryhmään kuuluvat: Maria Keltti-Heikkilä (opiston rehtori), Pirkko Salmela, Tuula Taivassalo, Maila Huusko,  Eeva-Riitta Forsberg, Tuija Peitso, Pauliina Saari ja Ritva Tainio

Lisätietoja hankkeesta antaa Maria Keltti-Heikkilä, puh. +358 505790150

 

Tätä verkkopalvelua on tuettu EU:n Sokrates-ohjelmasta. Komissio ei vastaa palvelun sisällöstä.

Sivut ja kuvat R. Tainio. Päivitetty 20.7.07