ReittienKP II -hanke

Luontokohteista potkua matkailuun

Tiiviillä hankkeen ja matkailuyrittäjien yhteistyöllä tuloksekkaasti läpiviety #ReittienKP -hanke saa heti perään jatkoa #ReittienKP II -hankkeesta. Keski-Pohjanmaan luontoreittejä ja -kohteita on katsottu jo 1.5 miljoonaa kertaa maailmalla suositun sovelluksen kautta.
#ReittienKP -hankkeessa on kartoitettu kaikki Keski-Pohjanmaan luontoreitistöt ja -kohteet sekä matkailupalvelut. Hyvässä kunnossa olevat reitit ja kohteet on syötetty kansainväliseen Outdooractive -karttasovellukseen, www.outdooractive.com/fi. Kartalta löytyy reittejä vaeltamiseen, melontaan, pyöräilyyn, kulttuuriin ym. yhteensä 54 kpl ja kohteita kuten yritykset, museot, laavut ym. reilusti yli 300 kpl. Tähän puhelimeen appinakin ladattavassa sovelluksessa yhdistyvät reitistöt ja palvelut. Samalta kartalta saa kaikki tiedot reitistä kuvauksineen, kuvineen, karttoineen ja korkeuseroineen, mutta myös kaikki matkailupalvelut reitin varrelta ja lähialueelta. Reittejä voi myös helposti jakaa omille kotisivuille tai sosiaaliseen mediaan ja jokainen pääsee myös itse suosittelemaan ja lisäämään kommenttejaan. Keski-Euroopassa sovellus on erittäin aktiivisessa käytössä ja alueemme näkyvyys on tämän ansiosta parantunut huomattavasti. Maakuntamme reitistöt ja kohteet on nähty jo nyt Outdooractivessa 1.5 miljoonaa kertaa.
Reittien ja matkailupalvelujen Keski-Pohjanmaa II-vaihe käynnistyy 1.10.2019 ja kestää kolme vuotta. Tämän kolme vuotta keskitymme maakuntamme yhteisen matkailubrändin kehittämiseen ja testaamiseen, myymisen ja ostamisen helppouteen sekä yritysten toiminnan kehittämiseen. Teemme koko maakunnan yhteiset palveluesittelylähtöiset matkailusivut, yhteiset esitteet sekä erilaisia messu- ym. markkinointikokeiluja.
#ReittienKP -hankkeessa on ollut mukana 143 yritystä ja 58 muuta toimijaa. Jos et ole vielä ollut mukana, niin ota yhteyttä mari.keiski@kosek.fi, ja lähde yhdessä mukaan viemään maakuntamme matkailua eteenpäin.
Kaikkein tärkeimpänä tavoitteena on ollut yhtenäisen, koko maakunnan matkailualueen luominen sekä yhteishengen kasvattaminen. Verkostoituminen yli kuntarajojen, tutustuminen ja yrittäjien välisen luottamuksen syntyminen on ollut avainasemassa. Tässä olemme yhdessä onnistuneet ja yhteishenki matkailuyrittäjien ja -toimijoiden kesken maakunnassamme on mahtava. Nyt uskallamme suositella toistemme palveluja, ja useita eri yrittäjien yhteisiä tuotteita ja paketteja on syntynyt. Tapaamisissamme on saatu kuulla iloista puheen sorinaa, loistavia ideoita ja naurua, joka tulee suoraan sydämestä.
Tervetuloa meille, Keski-Pohjanmaalle!
Reittien ja matkailupalvelujen Keski-Pohjanmaa
#ReittienKP
I-vaihe 1.4.2017-30.9.2019 ja II-vaihe 1.10.2019-30.9.2022
Mari Keiski, projektipäällikkö
Kokkolanseudun Kehitys Oy
mari.keiski@kosek.fi, 044 7809 715