Vetelin kunta tiedottaa koronaviruksen aiheuttamista muutoksista toiminnoissa

KORVAAVAA KOULURUOKAA KOSKEVA TIEDOTE (2.4.2020)

Suomen hallitus on linjannut, että koululaisten etäopiskelu jatkuu ainakin 13.5. saakka. Koulussa tarjotun lounaan tai sitä vastaavien ruokapakettien jako aiheuttaa tartuntariskin kasvamisen, mikäli epidemia etenee ja sairastuneiden määrä lisääntyy.

Yhdenvertaisuuden vuoksi kunnan johtoryhmä on linjannut, että kouluruoka korvataan esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille kouluruuan raaka-ainekorvauksena etäopiskelun ajalta ostokortin muodossa. Kouluruokakorvausta maksetaan valmiuslain ajalta 60 €/etäopiskelija. Kunta toimittaa perheelle kaksi 30 €:n suuruista ostokorttia /etäopiskelija. Ostokorteilla perheellä on mahdollisuus hankkia peruselintarvikkeita Vetelin S-marketista ja Räyringin Salesta.

Ostokortti (30 €) käytetään kokonaan yhdellä ostokerralla. Ostokortit ovat voimassa 31.5.2020 saakka.

Ostokortit toimitetaan perheille ensi viikon aikana.

Vetelin kunnan johtoryhmä

——————————————

Koronapalvelut
Tässä linkissä tiedote Perhonjokilaakso-lehdestä (2.4.)

——————————————
(TIEDOTE 20.3.)
Vetelin kunnan esioppilaiden ja luokkien 1-3 oppilaiden huoltajat

Juuri annetun valtioneuvoston asetuksen
(joka korvaa aiemmin 16.3 annetun asetuksen) mukaan kaikki esioppilaat ja 1-3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen. Valtioneuvosto on luopunut kriittisten toimialojen rajoitteesta.

Valtioneuvoston vahva suositus kuitenkin edelleen on, että oppilaat jäävät kotiin koronavirusepidemian vuoksi.

Huoltajille on tänään toimitettu wilma-viestillä kartoitus, johon tulee vastata huomenna lauantaina 21.3. klo 16 mennessä. Vastaaminen on ensiarvoisen tärkeää, että osaamme varata riittävästi koululounasta ja ehdimme järjestää koulukuljetuksen niille lapsille, jotka kuuluvat ko. etuuden piiriin.

Kiitos jo etukäteen!

20.3.2020
Vetelin kunnan sivistystoimi
——————————————

Vetelin kunnanviraston ovet suljetaan toistaiseksi asiakkailta koronaviruksen vuoksi. Pyrimme näin toimimalla säilyttämään lakisääteiset palvelut kuntalaisille osittain etätyöskentelynä. Pyydämme olemaan yhteydessä puhelimitse ja sähköpostilla.

Vetelin kirjasto on suljettu ja kaikki tapahtumat peruttu 17.3.-13.4.2020. Lainassa olevan aineiston eräpäivä siirtyy reippaasti sulun yli, eikä mistään myöhässä olevasta aineistosta peritä myöhästymismaksua. Kirjakuljetuksemme ovat tauolla kirjastojen sulun ajan. Varaushyllyssä odotteleva aineisto pysyy paikoillaan kunnes sulku on ohi, eli varaukset voi noutaa vasta sulun jälkeen. Varauksia voi edelleen tehdä normaaliin tapaan, kunhan ottaa huomioon että aineistoa kuljetetaan ja sen pääsee noutamaan vasta kirjastojen sulun päätyttyä. Sulun aikana aineistoa voi halutessaan palauttaa palautuslaatikkoon.

Kirjastomme palvelee puhelimitse (050-5790171 / 050-5790172) ja sähköpostitse (veteli.kunnankirjasto[at]veteli.fi) seuraavasti:

vkolla 12 ti-to klo 9-15
vkolla 13 ma-ti klo 9-15
vkolla 14 ma-ti klo 9-15
vkolla 15 ma-ti klo 9-15

Viimeistään nyt kannattaa tutustua kirjaston e-aineisto valikoimaan! Verkkokirjaston kautta pääset tutustumaan ohjeistukseen ja e-aineistoihin: https://eepos.finna.fi/Content/eaineistot

Eepos-kirjastojen yhdessä hoitaman Eepos-chatin kautta saat halutessasi apua kirjastoasiointiisi ma-pe klo 12-18. Poikkeuksellisesti 18.–20.3. klo 9–18.

Ajantasaista tietoa päivitämme kirjaston kotisivuille, Facebook-sivulle sekä kirjaston Instagram-tilille.

——————————————
(Tiedote sivistystoimi 17.3.)
Huomenta!

Nyt meillä on päätökset, jotka ohjaavat toimintaamme. Vetelin kunnan sivistystoimi on eilen illalla tiedottanut valtioneuvoston päätöksestä perusopetuksen oppilaiden huoltajia ja henkilökuntaa. Esiopetuksen ja 1-3 luokkien sekä erityisen tuen päätöksen oppilaiden huoltajille on lähetetty wilman kautta kysely, johon tulee vastata ti 17.3. klo 12 mennessä.

Varhaiskasvatuksessa olevien lasten hoidon tarve kartoitetaan tiistain aikana. Tätä työtä aloitimme jo eilen tekemään.

Kirjastomme on kiinni tästä päivästä lähtien, samoin liikuntakeskus ja nuorisotilat. Myös muu harrastus-ja vapaa-ajantoiminta on tällä hetkellä keskeytetty esim. kansalaisopiston kurssit.

Henkilökunta tulee normaalisti töihin tänään. Suunnittelemme ja organisoimme toimintaamme päätösten mukaisesti veteliläisten parhaaksi.

Hyvällä yhteistyöllä onnistumme viemään läpi tämän poikkeuksellisen ja historiallisen päätöksen tuomat muutokset.

Tehdään kaikkemme, jotta voimme taas turvallisesti palata tuttuun arkeen.

Lukija, saat jakaa tätä halutessasi.

Maria Keltti-Heikkilä
Sivistysjohtaja
Vetelin kunta