Kaustisen seutukunta tiedottaa

Kaustisen seutukunnan lahjakorttiverkkokauppa on avattu

Kaustisen seutukunta ja Liveto ovat yhteistyössä alueen yritysten kanssa avanneet KASE -Kaupan, josta voi ostaa alueen yritysten lahjakortteja, ja siten tukea paikallisia toimijoita. Kase –Kauppa toimii osoitteessa www.kaustisenseutu.fi. Lahjakorttiverkkokaupassa maksuvälineenä käyvät yleisimmät maksutavat, ja lahjakortit toimitetaan ostajalle sähköpostitse.

Lahjakorttiverkkokaupan perustamisen taustalla on Kaustisen seutukunnan halu auttaa yrittäjiä, joiden liiketoimintaa koronavirustilanne on vaikeuttanut. Keväällä tehtyjen kyselyjen perusteella katsottiin, että seutukunta voisi tällä tavalla olla yritysten tukena tilanteessa, jossa ihmiset eivät liiku ja käytä palveluja kuten normaaliaikoina. Kaustisen seutukunta toimii lahjakorttiverkkokaupan ylläpitäjänä ilman erillistä korvausta. Yhteistyökumppaniksi löytyi Liveto, jonka palvelusta ei synny yrittäjälle ylläpito- tai käyttömaksuja. Liveto pidättää yrittäjiltä pienen provision jokaisesta KASE –Kaupan kautta myydystä lahjakortista.

KASE –Kaupalla Kaustisen seutukunta haluaa myös madaltaa yrittäjien kynnystä verkkokaupan kokeilemiseen. Verkkokaupasta kiinnostuneita yrittäjiä on mukana lähes 20, joista ensimmäiset ovat nyt sitoutuneet palvelun käyttöön. Lahjakorttiverkkokaupassa mukana olevien yritysten lukumäärällä ei ole ylärajaa ja mukaan tulee toivottavasti uusia yrityksiä, joten Kaustisen seutukunnan kotisivuilla toimivaa verkkokauppaa kannattaa käydä säännöllisesti tarkkailemassa.

Palvelu kulkee lahjakorttiverkkokaupan nimellä. KASE Kasvuohjelma –hankkeen projektipäällikkö Timo Pärkkä kertoo, että verkkokaupan kautta voi kuitenkin myydä monipuolisesti erilaisia palveluja ja tuotteita.
– Oman perustuotteen ja lahjakortin ympärille voi rakentaa kokonaisuuksia, ja myydä vaikka palvelupaketteja, kursseja, maistiaisiltoja tai muuta vastaavaa, Pärkkä kuvailee.

Kaustisen seutukunta selvitti voisiko paikallinen toimija olla toteuttamassa verkkokauppaa, mutta koronatilanteen vaatimalla nopealla aikataululla se ei ollut mahdollista. Tärkeimmäksi asiaksi katsottiin Pärkän mukaan se, että pystytään pikaisesti helpottamaan koronatilanteen aiheuttamaa myynnin heikkenemistä alueen kivijalkaliikkeissä. Ratkaisulla halutaan madaltaa verkkokaupankäynnin kynnystä sekä yrittäjien että asiakkaiden keskuudessa.
– Uudet yrittäjät ovat tervetulleita mukaan verkkokauppapalveluun. Koko Kaustisen seutukunnan yrityspalvelutiimi auttaa mielellään asiassa eteenpäin, Pärkkä kertoo.

Lisätietoja:

Timo Pärkkä, projektipäällikkö, p. 040 757 3519,  timo.parkka@kaustisenseutukunta.fi
Jarno  Peltola, projektipäällikkö, p. 040 562 2512,  jarno.peltola@kaustisenseutukunta.fi

Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatukien haku on auki

Koronavirusepidemiasta kärsivät maaseudun yritykset voivat 18.5. alkaen hakea korona –kriisitukea ELY-keskuksista. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset.
Kyseiset toimijat ovat aiemmin rajautuneet työ- ja elinkeinoministeriön tukien piirien ulkopuolelle. Tukea haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa. ELY-keskukset käsittelevät hakemuksia saapumisjärjestyksessä.

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia. Tuen tavoitteena on helpottaa yritysten sopeutumista poikkeustilanteeseen ja jatkamaan toimintaansa kannattavasti sekä turvaamaan työpaikkoja siirryttäessä kohti normaaliolosuhteita. Tuki on tarkoitettu  maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. Tuen määrä on 5 000–10 000 euroa, ja tukea voi saada korkeintaan 80 prosenttia esitetyistä menoista. Tukea voi käyttää yrityksen toiminnan jatkumisen turvaaviin, välttämättömiin menoihin, kuten henkilöstö-, kiinteistö- ja vuokrakuluihin.

Alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille, ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. Tukea voi saada 5 000–10 000 euroa. Tukea voi saada korkeintaan 80 prosenttia esitetyistä menoista.

Kalatalouden väliaikaista tukea voivat hakea kalatalousalan yritykset, joiden taloudellinen tilanne on merkittävästi heikentynyt koronavirusepidemian vuoksi 31.12.2019 jälkeen. Avustuksen tarkoituksena on yritystoiminnan jatkumisen turvaaminen epidemiasta johtuvien merkittävien markkina- ja tuotantohäiriöiden aikana. Tuen määrä voi olla korkeintaan 80 prosenttia ELY-keskuksen arvioimasta välttämättömästä taloudellisesta sopeuttamistarpeesta. Avustus voi olla suuruudeltaan 3 000 – 10 000 euroa. Tuen määrän harkinnassa otetaan huomioon yrityksen saamat muut avustukset koronavirusepidemian vaikutusten hallintaan.

Tarkemmat tiedot siitä mihin tuki on tarkoitettu, mitkä ovat tukiehdot sekä ohjeet tukihakemusten tekemiseen löytyvät ELY-keskuksen sivuilta osoitteesta: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/maaseudun-yritysten-alkutuotannon-ja-kalatalouden-koronatuki

Lisätietoja antavat:
Jarmo Finnilä, Kaustisen seutukunta, yrityskehittäjä, p. 050 337 3538
Erkki Laide, Kaustisen seutukunta, yritysneuvoja, p. 044 561 2154
Timo Pärkkä, Kaustisen seutukunta, projektipäällikkö, p. 040 757 3519

 


Yksinyrittäjän tuki koronavirustilanteessa

Hallitus linjasi kehysriihessään 8.4.2020, että yksinyrittäjien tukemiseen myönnettäväksi kuntien kautta kohdennetaan Suomessa yhteensä 250 miljoonaa euroa. Vetelin kunta myöntää yksinyrittäjän tukea kunnan päätoimisille yksinyrittäjille koronaepidemian aiheuttaman tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi.

Voinko saada tukea?

Voit saada tukea, jos olet yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittava päätoiminen yrittäjä, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Yrittäjyytesi katsotaan päätoimiseksi, kun

 • olet YEL-rekisterissä tai voit esittää minimissään 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen
 • mikäli olet aloittanut yritystoimintasi alle 6 kk sitten tulee sinun osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla

Tukea voidaan myöntää myös, jos olet

 • kevytyrittäjä, joka työllistät itsesi ja toimit yrittäjämäisesti, vaikka et ole perustanut yritystä
 • freelanceryrittäjä kun toimit itsenäisenä elinkeinonharjoittajana, toiminimellä, henkilöyhtiössä, osakeyhtiössä tai osuuskunnassa

Yksinyrittäjän tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta eli voidaan myöntää yksityisille elinkeinonharjoittajalle tai toiminimille, kommandiittiyhtiöille tai osakeyhtiöille.

Huomaathan, että yksinyrittäjän tukea ei voida myöntää

 • sivutoimiselle yksinyrittäjälle
 • maa-, kala-, metsätalouden yrityksille eikä maataloustuotteiden jalostukseen

Tuen suuruus ja mihin tarkoitukseen voi tukea saada

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta. Tukea voit saada yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten esimerkiksi

 • yritystoimintaasi varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä
 • kirjanpito- ja toimistomenoihin

Huomaathan, että yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää.

Tuen ehdot ja hakeminen

Tuen saamisen ehtona on, että

 • yrityksesi taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja
 • sinulla katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli

 • yrityksesi myyntituotot ja myyntisaatavat 16.3.2020 jälkeen ovat laskeneet yli 30 prosenttia kulujen pysyttyä lähdes samalla tasolla

Hakua varten sinun täytyy täyttää sähköinen lomake, jonka löydät Kaustisen seutukunnan sivuilta. Ennen varsinaisen hakulomakkeen täyttämistä sinulle avautuu linkkiä klikkaamalla tarkistuslista. Käy lista huolellisesti läpi ja varaa listassa mainitut tiedot ja liitteet valmiiksi ennen varsinaisen tukihakemuksen täyttämistä. Tarkistuslistan tarkoituksena on helpottaa tukihakemuksen täyttämistä.

Tarkistuslistaan ja varsinaiseen tukihakemukseen pääset tästä linkistä:
https://kunnat.e-lomake.fi/lomakkeet/15/lomakkeet.html

Kaustisen seutukunnan sivuilta löydät myös

 • tarkemmat tiedot tuen ehdoista
 • tiedot tukihakemukseen tarvittavista liitteistä
 • ohjeet tukihakemuksen täyttämiseen sekä
 • tiedot seutukunnan yrityspalveluiden yhteyshenkilöistä, joihin voit olla yhteydessä tukeen ja sen hakemiseen liittyen

Tietoa seutukunnan sivuilta löydät täältä: https://kaustisenseutu.fi/yrittajille/koronatuet/yksinyrittajan-tuki-koronatilanteessa/

Huomaathan, että kirjautuminen seutukunnan asiointipalveluun tapahtuu Suomi.fi-palvelun avulla. Suomi.fi-tunnistautumisessa tunnistaudut henkilökohtaisella pankkitunnuksellasi, mobiilivarmenteella tai VRK-kansalaisvarmenteellasi.

Päätöksen tukihakemuksestasi tulet saamaan meiltä Vetelin kunnasta mahdollisimman pian.

Yksinyrittäjien tukihaku on nyt käynnissä. Yksinyrittäjätukeen liittyvä webinaari järjestetään huomenna 17.4. klo 10.30. Webinaariin pääset mukaan tästä: https://us02web.zoom.us/j/5458482584

Yksinyrittäjänä voit hakea myös työttömyysturvaa

Tukea voi hakea rinnakkain yrittäjille työttömyysetuuden kanssa. Työttömyysetuutta voi saada siitä alkaen, kun edellytykset täyttyvät.

Lisätietoa ja ohjeita TE-palveluiden tiedotteesta ja sivuilta: https://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/ajankohtaista/2020-04-08-01/index.html


Kaustisen seutukunnan yksinyrittäjien tukihaku avataan torstaina 16.4.

Kaustisen seutukunnan jäsenkunnat Kaustinen, Veteli, Toholampi, Halsua ja Lestijärvi avaavat yksinyrittäjille tarkoitetun tuen hakupalvelun iltapäivällä 16.4.2020. Alueen yksinyrittäjät voivat hakea tukea kotikunnastaan täyttämällä tukihakemuksen Kaustisen seutukunnan kotisivuilla.

Kaustisen seutukunnan yksinyrittäjät voivat hakea yritystensä YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta 2000 euron yksinyrittäjätukea 16.4.2020 iltapäivästä lähtien. Kaustisen seutukunnan jäsenkunnat Kaustinen, Veteli, Toholampi, Halsua ja Lestijärvi tekevät päätökset tukien myöntämisestä omien yritystensä osalta, ja tiedottavat yrityksiä tekemistään päätöksistä. Kunnat myös huolehtivat tukien maksamisesta.

Yksinyrittäjien tuen hakeminen toteutetaan yhteistyössä Kaustisen seutukunnan ottaessa vastaan yrittäjien tukihakemukset. Yksinyrittäjä täyttää tukihakemuksen seutukunnan verkkosivuilla www.kaustisenseutu.fi torstaina iltapäivällä avattavassa palvelussa. Kaustisen seutukunta neuvoo ja opastaa yrittäjiä hakemusten tekemisessä, ja valmistelee saapuneet hakemukset kuntien päätöksentekoa varten.

Yksinyrittäjätuki on tarkoitettu yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin, sekä kirjanpidon ja muiden toimistomenojen kattamiseen. Kertakorvauksena maksettavaa 2000 euron tukea ei voi käyttää yrittäjän itselleen nostamaan palkkaan. Myönnetty tuki ei vaikuta työttömyyskorvaukseen, ja tukea voi hakea rinnakkain yrittäjille tarkoitetun työttömyysetuuden kanssa.

Yksinyrittäjätukea voidaan myöntää yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittavalle päätoimiselle yrittäjälle, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Yrittäjyys katsotaan päätoimiseksi, mikäli yrittäjä on YEL-rekisterissä tai hakija voi esittää minimissään 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Mikäli yritys on aloittanut alle 6 kuukautta sitten, tulee yrittäjän osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla.

Tukea voidaan myöntää myös kevytyrittäjille, jotka työllistävät itsensä ja toimivat yrittäjämäisesti perustamatta kuitenkaan yritystä, ja freelanceryrittäjille, jotka toimivat itsenäisinä elinkeinonharjoittajina, toiminimellä, henkilöyhtiössä, osakeyhtiössä tai osuuskunnassa.

Tuen saamisen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

– Yrittäjän on hyvä jo ennakkoon valmistautua tukihakemuksen täyttämiseen etsimällä YEL-vakuutuksen numeronsa, vuoden 2019 tai viimeisimmän tilinpäätöksensä tai vuoden 2019 veroilmoituksensa tai viimeisimmän veroilmoituksensa. Lisäksi hakemukseen tulee liittää jäljennökset kirjanpidosta tai tiliotteista vuodelta 2020 myynnin ja kustannusten kehittymisen todentamiseksi. Liitteeksi tarvitaan myös verovelkatodistus, kertoo Kaustisen seutukunnan yritysneuvoja Erkki Laide.

Hallitus linjasi kehysriihessään 8.4.2020, että yksinyrittäjien tukemiseen kohdennetaan yhteensä 250 miljoonaa euroa. Kaustisen seutukunnan yksinyrittäjille kohdistuu tukipotista 582 405 euroa. Summa jakautuu kuntakohtaisiin kiintiöihin kunkin kunnan yksinyrittäjien lukumäärän mukaan.

-On tärkeää, että saamme nyt myös yksinyrittäjien tuen hakuprosessin käyntiin. Tuen tarvitsijoita on paljon ja tukea tarvitaan eritoten niille yksinyrittäjille, joiden liiketoiminta perustuu henkilökohtaisiin asiakaskontakteihin, kuten esimerkiksi parturi-kampaajille tai hierojille. Viime viikolla hallituksen kehysriihessä tehty päätös rahoituksen lisäämisestä sadasta miljoonasta 250 miljoonaan oli hyvä. Toivotaan, että tukea riittää kaikille sitä tarvitseville, toteaa Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtaja Petri Jylhä.

Tarkempaa tietoa yksinyrittäjän tuen ehdoista ja ohjeita tuen hakemiseen julkaistaan torstaina 16.4.2020 Kaustisen seutukunnan kotisivuilta: kaustisenseutu.fi/yrittajille/

 

Lisätietoja antavat:

Petri Jylhä, Kaustisen seutukunta, kehittämisjohtaja, p. 050 551 3030

Erkki Laide, Kaustisen seutukunta, yritysneuvoja, p. 044 561 2154

Jarmo Finnilä, Kaustisen seutukunta, yrityskehittäjä, p. 050 337 3538

Hannu Jyrkkä, Vetelin kunta, kunnanjohtaja, p. 050 579 0101

Arto Alpia, Kaustisen kunta, kunnanjohtaja, p.  040 056 9401

Jukka Hillukkala, Toholammin kunta, kunnanjohtaja, p. 040 150 5201

Esko Ahonen, Lestijärven kunta, kunnanjohtaja, p.  050 3823 201

Jari Penttilä, Halsuan kunta, kunnanjohtaja, p.   040 680 2202

 

 


Kaustisen seutukunta seuraa koronaviruksen yrityksille aiheuttamien haasteiden helpottamiseksi luotujen uusien tukirahoitusmuotojen sekä muiden tarjolla olevien palvelujen muutoksia. Olethan rohkeasti yhteydessä meihin! Tutustu viimeisimpiin eri toimijoiden tarjoamiin poikkeustilannetuotteisiin ja -palveluihin alla olevasta linkistä:

http://seutukunta.kase.fi/2020/03/17/lisatietoja-yrittajille-koronatilanteesta-verkossa/?fbclid=IwAR3Bv62wXG5SovTr_5rm58SstHMYLUekLlxwnkX0VPMAkxwTquFyqLGingE

Tietoa Kaustisen seutukunnan toiminnasta koronavirustilanteen aikana

Koronavirusepidemian aikana ihmisten terveys on etusijalla, mutta samalla on yhteiskunnan ja yritysten kyettävä jatkamaan toimintaansa. Me Kaustisen seutukunnalla pyrimme omalla toiminnallamme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa olemaan yrittäjien ja yritysten sekä muiden yhteistyökumppaneidemme avuksi parhaalla mahdollisella tavalla myös epidemian aikana.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa asiakaspalvelumme siis toimii ja neuvomme yrittäjiä ja yrityksiä sekä teemme töitä kumppaneidemme kanssa kuten ennenkin, kuitenkin suosimalla yhteydenpidossamme:

o Puheluita ja sähköpostia: Yhteystietomme löytyvät alta.

o Teams-kokouksia: Yritysneuvojamme ja -kehittäjämme sekä muu henkilöstömme opastavat tarvittaessa käytössä. Osallistumme kokouksiin, tapahtumiin, seminaareihin tai muihin tilaisuuksiin vain Teamsin tai muun vastaavan sovelluksen avulla.

Pyydämme huomioimaan, että kunnanvirastoilla sijaitsevien toimistojemme vastaanottoajat eivät toistaiseksi ole voimassa. Olemme siirtyneet pääosin etätyöskentelyyn. Tapaamiset ja palaverit hoidamme etäyhteyksien avulla.

Olethan yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostilla, niin sovimme yhdessä sinulle parhaat yhteydenpitotavat.

Kaustisen seutukunnan yhteystiedot

Hallinto ja aluekehittäminen

Petri Jylhä, kehittämisjohtaja, p. 050 551 3030, petri.jylha(a)kaustisenseutukunta.fi

Jaana Ojutkangas-Änäkkälä, seutusihteeri, p. 044 516 8733, jaanaoj(a)kaustisenseutukunta.fi

Minna Kauppinen, kehittämispäällikkö, p. 050 500 2102, minna.kauppinen(a)kaustisenseutukunta.fi

Mikko Hänninen, kehittämiskoordinaattori, p. 044 561 2152, mikko.hanninen(a)kaustisenseutukunta.fi

Anu Kauppila, tiedottaja, p. 040 749 4303, anu.kauppila(a)kaustisenseutukunta.fi

Yrityspalvelut
Jarmo Finnilä, yrityskehittäjä, p. 050 337 3538, jarmo.finnila(a)kaustisenseutukunta.fi
Erkki Laide, yritysneuvoja, p. 044 561 2154, erkki.laide(a)kaustisenseutukunta.fi
Timo Pärkkä, projektipäällikkö, p. 040 757 3519, timo.parkka(a)kaustisenseutukunta.fi

Projektit

Tomas Luoma, projektipäällikkö, p. 040 142 4257, tomas.luoma(a)kaustisenseutukunta.fi
Jukka Rimpioja, projektityöntekijä p. 050 349 5034, jukka.rimpioja(a)kaustisenseutukunta.fi

Lisätietoja yrittäjille koronatilanteesta verkossa

Eri tahot ovat reagoineet koronaviruksen aiheuttamaan haasteelliseen tilanteeseen ja jakavat tietoa ja opastusta yrittäjille. Alla on tiivistettynä tietoa ja linkkejä tämänhetkisestä tilanteesta.

Kaustisen seutukunnan yrityspalvelut seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa kun valtion ja/tai kuntien tai näiden eri organisaatioiden tarjoamissa palveluissa tai tukirahoituksissa tapahtuu muutoksia koronavirusepidemian aikana. Voit olla joka tilanteessa yhteydessä meihin lisätietojen saamiseksi.

Elinkeinoministeriö

Tämän viikon perjantaina on tulossa lisätalousarvio, jossa on mukana paketti yrittäjyyden ja elinkeinoelämän tueksi. Paketti on toistaiseksi mittaluokaltaan noin 5 miljardia euroa. Lue lisää: https://tem.fi/blogi/-/blogs/elinkeinoministeri-mika-lintila-yrittajia-tuetaan-vaikeassa-tilanteessa.

Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on avannut korona-aiheisen sivuston avuksi yrittäjille. Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto löytyy osoitteesta: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle.

Business Finlandin palvelut

Business Finland on lanseeraamassa torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Rahoitus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi:

 • Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoituksen suuruus on enintään 10 000 euroa.
 • Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoituksen suuruus voi olla 50 000 – 100 000 euroa.

Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/hairiotilannerahoitus

Finnveran palvelut

Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin. Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata sähköisellä hakemuksella.

Finnveran tuotteista alkutakaus ja pk-takaus soveltuvat myös koronaviruksen aiheuttamiin käyttöpääomatarpeisiin. Näistä alkutakaus on tarkoitettu enintään kolme vuotta toimineille yrityksille ja pk-takaus yli kolme vuotta toimineille. Pk-takauksella voidaan kattaa korkeintaan 150 000 euron laina. Pk-takaus on lisäksi edelleen käytettävissä kasvuhakuisten pk-yritysten investointien ja käyttöpääoman rahoitukseen. Lue lisää Finnveran sivuilta osoitteesta: https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille.

Verottaja

Verohallinto tukee yrityksiä esimerkiksi siten, että yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Lue lisää verottajan päivittyvästä tiedotteesta: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/korona/

Tulorekisteri-ilmoitusten viivästymisestä ei myöhästymismaksua vuonna 2020.Lue lisää: https://www.vero.fi/tulorekisteri/tietoa-meist%C3%A4/tietoa-tulorekisterist%C3%A4/ajankohtaista/uutiset/tulorekisteri-ilmoitusten-viivastymisesta-ei-myohastymismaksua-vuonna-2020/