Kaustisen seutukunta tiedottaa

Tietoa Kaustisen seutukunnan toiminnasta koronavirustilanteen aikana

Koronavirusepidemian aikana ihmisten terveys on etusijalla, mutta samalla on yhteiskunnan ja yritysten kyettävä jatkamaan toimintaansa. Me Kaustisen seutukunnassa pyrimme omalla toiminnallamme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa olemaan yrittäjien ja yritysten sekä muiden yhteistyökumppaneidemme avuksi parhaalla mahdollisella tavalla myös epidemian aikana.

Olemme siirtyneet pääosin etätyöskentelyyn. Tapaamiset ja palaverit hoidamme etäyhteyksien avulla. Mikäli on tarpeellista tavata kasvokkain, noudatamme vahvaa maskisuositusta ja käytämme kasvomaskia.
Asiakaspalvelumme toimii ja neuvomme yrittäjiä ja yrityksiä sekä teemme töitä kumppaneidemme kanssa kuten ennenkin, kuitenkin suosimalla yhteydenpidossamme:

o Puheluita ja sähköpostia

o Teams-kokouksia

Osallistumme kokouksiin, tapahtumiin, seminaareihin tai muihin tilaisuuksiin vain Teamsin tai muun vastaavan sovelluksen avulla.

Pyydämme huomioimaan, että kunnanvirastoilla sijaitsevien toimistojemme vastaanottoajat eivät toistaiseksi ole voimassa.

Olethan yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostilla, niin sovimme yhdessä sinulle parhaat yhteydenpitotavat. Yritysneuvojamme ja -kehittäjämme sekä muu henkilöstömme opastavat tarvittaessa eri yhteydenpitovälineiden käytössä.

Kaikki Kaustisen seutukunnan yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme: https://kaustisenseutu.fi/ota-yhteytta/

Lisätietoja:

Petri Jylhä, kehittämisjohtaja, p. 050 551 3030, petri.jylha(a)kaustisenseutukunta.fi

Jarmo Finnilä, yrityskehittäjä, p. 050 337 3538, jarmo.finnila(a)kaustisenseutukunta.fi

Erkki Laide, yritysneuvoja, p. 044 561 2154, erkki.laide(a)kaustisenseutukunta.fi

Timo Pärkkä, projektipäällikkö, p. 040 757 3519, timo.parkka(a)kaustisenseutukunta.fi

Lisätietoja yrittäjille koronatilanteesta verkossa

Eri tahot ovat reagoineet koronaviruksen aiheuttamaan haasteelliseen tilanteeseen ja jakavat tietoa ja
opastusta yrittäjille. Alla on tiivistettynä tietoa ja linkkejä tämänhetkisestä tilanteesta.

Kaustisen seutukunnan yrityspalvelut seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa kun valtion ja/tai kuntien tai näiden eri organisaatioiden tarjoamissa palveluissa tai tukirahoituksissa tapahtuu muutoksia koronavirusepidemian aikana. Voit olla joka tilanteessa yhteydessä meihin lisätietojen saamiseksi.

Koronaepidemian taloudellisia vaikutuksia lieventämään tarkoitettuja avustuksia ja lainoja on vielä haettavissa seuraavasti:

 1. Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki
 1. Tuki uudelleentyöllistämiseen ravitsemusyrityksille
 • tukea voidaan myöntää valmiuteen ja kykyyn työllistää työntekijöitä koronaepidemiaa edeltänyttä tilannetta vastaavalle tasolle toiminnan käynnistyessä rajoitusajan jälkeen
 • tukea voidaan kohdentaa myös henkilöstöpalveluyritysten kautta vuokratyönä tai alihankintana hankitun työn maksamiseen.
 • tuki myönnetään hakemuksesta, viimeinen hakupäivä 31.10.2020
 • lisätietoa: https://www.keha-keskus.fi/poikkeusrahoitus/mara/tuki-uudelleentyollistamiseen
 1. Tilapäinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolaina
 1. Finnveran eri tuotteet -takaukset, lainat, vientitakuut

Seuraavien koronatukien hakuajat ovat päättyneet:

 1. Yksinyrittäjän tuki 30.9.2020
 2. Yleistuki eli ns. kustannustuki 31.8.2020
 3. Hyvitys toiminnan rajoittamisesta ravitsemusyrityksille 31.8.2020
 4. Business Finlandin esiselvitys- ja kehitysrahoitus 8.6.2020
 5. ELY-keskuksen tilanneanalyysi- ja kehitystoimenpiderahoitus 8.6.2020

Kaustisen seutukunta
Lisätietoa koronavirusepidemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseen tarkoitetuista lainoista ja avustuksista löytyy osoitteesta: https://kaustisenseutu.fi/yrittajille/koronatuet-ja-lainat-yrityksille/

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät on avannut korona-aiheisen sivuston avuksi yrittäjille. Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto löytyy osoitteesta: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle.Kaustisen seutukunnan lahjakorttiverkkokauppa on avattu

Kaustisen seutukunta ja Liveto ovat yhteistyössä alueen yritysten kanssa avanneet KASE -Kaupan, josta voi ostaa alueen yritysten lahjakortteja, ja siten tukea paikallisia toimijoita. Kase –Kauppa toimii osoitteessa www.kaustisenseutu.fi. Lahjakorttiverkkokaupassa maksuvälineenä käyvät yleisimmät maksutavat, ja lahjakortit toimitetaan ostajalle sähköpostitse.

Lahjakorttiverkkokaupan perustamisen taustalla on Kaustisen seutukunnan halu auttaa yrittäjiä, joiden liiketoimintaa koronavirustilanne on vaikeuttanut. Keväällä tehtyjen kyselyjen perusteella katsottiin, että seutukunta voisi tällä tavalla olla yritysten tukena tilanteessa, jossa ihmiset eivät liiku ja käytä palveluja kuten normaaliaikoina. Kaustisen seutukunta toimii lahjakorttiverkkokaupan ylläpitäjänä ilman erillistä korvausta. Yhteistyökumppaniksi löytyi Liveto, jonka palvelusta ei synny yrittäjälle ylläpito- tai käyttömaksuja. Liveto pidättää yrittäjiltä pienen provision jokaisesta KASE –Kaupan kautta myydystä lahjakortista.

KASE –Kaupalla Kaustisen seutukunta haluaa myös madaltaa yrittäjien kynnystä verkkokaupan kokeilemiseen. Verkkokaupasta kiinnostuneita yrittäjiä on mukana lähes 20, joista ensimmäiset ovat nyt sitoutuneet palvelun käyttöön. Lahjakorttiverkkokaupassa mukana olevien yritysten lukumäärällä ei ole ylärajaa ja mukaan tulee toivottavasti uusia yrityksiä, joten Kaustisen seutukunnan kotisivuilla toimivaa verkkokauppaa kannattaa käydä säännöllisesti tarkkailemassa.

Palvelu kulkee lahjakorttiverkkokaupan nimellä. KASE Kasvuohjelma –hankkeen projektipäällikkö Timo Pärkkä kertoo, että verkkokaupan kautta voi kuitenkin myydä monipuolisesti erilaisia palveluja ja tuotteita.
– Oman perustuotteen ja lahjakortin ympärille voi rakentaa kokonaisuuksia, ja myydä vaikka palvelupaketteja, kursseja, maistiaisiltoja tai muuta vastaavaa, Pärkkä kuvailee.

Kaustisen seutukunta selvitti voisiko paikallinen toimija olla toteuttamassa verkkokauppaa, mutta koronatilanteen vaatimalla nopealla aikataululla se ei ollut mahdollista. Tärkeimmäksi asiaksi katsottiin Pärkän mukaan se, että pystytään pikaisesti helpottamaan koronatilanteen aiheuttamaa myynnin heikkenemistä alueen kivijalkaliikkeissä. Ratkaisulla halutaan madaltaa verkkokaupankäynnin kynnystä sekä yrittäjien että asiakkaiden keskuudessa.
– Uudet yrittäjät ovat tervetulleita mukaan verkkokauppapalveluun. Koko Kaustisen seutukunnan yrityspalvelutiimi auttaa mielellään asiassa eteenpäin, Pärkkä kertoo.

Lisätietoja:

Timo Pärkkä, projektipäällikkö, p. 040 757 3519,  timo.parkka@kaustisenseutukunta.fi
Jarno  Peltola, projektipäällikkö, p. 040 562 2512,  jarno.peltola@kaustisenseutukunta.fi