Kunnanjohtajan tervehdys

Arvoisat Vetelin Kuntalaiset

Olen ilolla seurannut, että veteliläiset ovat noudattaneet presidentti Niinistön ohjetta ottaa enemmän fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä. Kunta, yritykset, yhdistykset ja muut toimijat olemme kaikki toteuttaneet ennaltaehkäisevästi valtioneuvoston määräyksiä ja myös suosituksia. Erityisen hyvin tämä näkyy kuntamme perusopetuksessa, jossa vain noin 5% 1-3 luokkalaisista on lähiopetuksessa ja loput etäopetuksessa, sekä varhaiskasvatuksessa, jossa noin 70% vanhemmista on voinut hoitaa lapsensa kotona kriisin aikana.

Valtio ja kunnat eivät korona kriisiin kaadu, mutta joudumme rahoittamaan kriisin hoidon lainarahalla. Teemme kuntalaisten ja yritysten auttamiseksi kaiken voitavan. Näistä tiedotamme kunnan kotisivulla http://www.veteli.fi/ ajankohtaista osiossa sekä Facebookissa, josta löytyy myös viimeisimmät tiedot kauppakassi ja asiointipalveluista alueeltamme. Pyrimme myös toteuttamaan kaikki Suomen yrittäjien ja Kuntaliiton yhdessä sopimat suositukset yritysten tilanteen helpottamiseksi ja konkurssien estämiseksi.

Soite on varautunut hyvin epidemian hoitoon, mutta silti on äärimmäisen tärkeää noudattaa kaikkia määräyksiä ja suosituksia, jotta voimme suojata kaikkia kansalaisia ja varmistaa hoitokapasiteettimme riittävyys epidemian kaikissa vaiheissa.

Tässä kriisissä on meidän mahdollisuutemme osoittaa yhteisöllisyytemme. Fyysisen etäisyyden pitäminen nyt on toisten huomioimista ja arvostamista. Voimia ja jaksamista kaikille!

Hannu Jyrkkä
kunnanjohtaja